کتاب “جابهجایی بینالمللی دانشجویان و تحصیل کردگان (جهان و ایران)”
💢*جابهجایی بینالمللی دانشجویان و تحصیل کردگان (جهان و ایران)*
🔸این کتاب نتیجه مطالعه آماری و بررسی روندهای جابجایی بین المللی دانشجویان و تحصیلکردگان در سطح جهان و ایران است که با توجه به فقدان مطالعات تخصصی در این زمینه در کشور، این مطالعه در تلاش است تا تصویری نسبتاً روشن و به روز از آخرین تحولات حوزه جابجایی بین المللی دانشجویان و تحصیلکردگان ارائه نماید. از آنجا که منابع آماری در حوزه مهاجرتهای بین المللی در داخل کشور به صورت نظام مند و مستمر تولید و منتشر نمی شوند، لذا مراجع و منابع اصلی این مطالعه مبتنی بر آخرین منابع و گزارش های رسمی بین المللی قابل دسترس بوده است.
🔹استفاده از منابع آماری رسمی بین المللی در عین اینکه قابل استناد بوده و امکان مقایسه و تطبیق وضعیت کشور با دیگر کشورهای منطقه و دنیا را فراهم می سازند، با این حال ممکن است باعث بروز خطاهای آماری و عدم مطابق تهایی اجتناب ناپذیر با وضعیت فعلی و واقعی کشورها گردند. از دیگر اتفاقات و چالش های رایج و مشهود در این حوزه، وجود آمار و ارقام مختلف و گاهاً متناقض از وضعیت یک کشور در گزارش های بین المللی به واسطه بهره گیری از روش های نمونه گیری و یا منابع داده ای متفاوت است. با در نظر گرفتن امکان وقوع این دست از خطاها در استفاده های آماری از منابع بین المللی، در تهیه این کتاب سعی شده است حتی المقدور منابع مختلف آماری مورد استناد، با دقت مورد مطالعه قرار گیرند و در تفسیرهای استنتاجی، داده و اطلاعات با منابع محدود آماری داخلی و وضعیت کشور مقایسه و راستی آزمایی شوند.
🔸جهت ارائه تصویر کلی از وضعیت و روند جابجایی بین المللی دانشجویان، ابتدا در بخش اول وضعیت جهانی تحرك دانشجویی به صورت اجمالی ترسیم می گردد و سپس در بخش دوم وضعیت و جایگاه کشور ایران در این زمینه تبیین می شود. در بخش سوم و پایانی نیز به اختصار سیاست ها و برنامه های جذب و نگهداشت دانشجویان بین المللی در کشورها به اختصار مورد توجه قرار گرفته است. در بخش پیوست ها نیز اطلاعات مفید و کاربردی در زمینه تعریف، شاخص گذاری و اندازه گیری آمار جمعیتی مهاجران ارائه شده است که به طور خاص وضعیت آماری تعداد ایرانیان در دو کشور آمریکا و کانادا مورد اشاره قرار گرفته است.
🔹این اثر پژوهشی به قلم دکتر علی ملکی و بهرام صلواتی در رصد خانه مهاجرت ایران وابسته به پژوهشکده سیاستگذاری دانشگاه صنعتی شریف در سال ۱۳۹۷ تدوین و منتشر گردیده است. سالنامه مهاجرت ایران نیز از جمله گزارشهای قابل توجه جامعه سیاستگذاری علم و فناوری است که توسط رصدخانه مهاجرت ایران پس از سال ۱۴۰۱ منتشر نشده است.
🌐 *اندیشکده دیپلماسی اقتصادی*
| [سایت](https://eco-dip.ir/)| | [کانال تلگرام](https://t.me/ecodip_isu) | | [کانال بله](https://ble.ir/ecodip_isu) | | [اینستاگرام](https://www.instagram.com/ecodip_isu?igsh=OGQ5ZDc2ODk2ZA==) |
درباره پژوهشگاه دانشگاه امام صادق علیه السلام
اتحاد آموزش و پژوهش از دیرباز در نهادهای علمی اسلامی ریشه داشته است و در دوران اخیر نیز با ظهور نسلهای جدید دانشگاهی به خصوص دانشگاههای پژوهشی تجلی یافته است. در این رویکرد دیگر دانشگاه صرفاً نهادی آموزشی نیست بلکه پژوهش و پژوهشگری روح آن محسوب می شود و محتوای پژوهشها به صورت ارگانیک در سرفصلهای آموزشی سریان پیدا میکنند. از آنجایی که نقطه آغاز پژوهش مسئله است جریان علم آموزی با حل مسئله گره می خورد و دانشجو که پیش از این صرفاً مخاطب متون و کلاسهای آموزشی بود اکنون به عنوان مهم ترین سرمایه دانشگاه در ارتباط نزدیک با پژوهشهای مسأله محور قرار میگیرد که این مهم فهم دانشجو از آموزشهای دریافتی را نیز ارتقا داده و به واقعیت نزدیک تر میکند.
نوشته های بیشتر از پژوهشگاه دانشگاه امام صادق علیه السلام
دیدگاهتان را بنویسید