کتاب اقتصاد، هنر و فرهنگ
مؤلف: برونواس.
مترجمان: کمیل قیدرلو، محمد وجدانی
ناشر: دانشگاه امام صادق (ع)
سال چاپ: 1401
خلاصه: اقتصاد هنر و فرهنگ موضوعی است جذاب و ارزشمند مبتنی بر روش تفکر اقتصادی؛ مسائل متنوعی ازجمله چگونگی ارزش یافتن هنر در جامعه، چگونگی عملکرد بازار هنر و کار حراجها، ویژگیهای منحصربهفرد بازار کار هنرمندان و نقش کپیها و جعلها در هنر، بسترهای متعدد عرضه هنر و فرهنگ مانند اُپرا و تئاتر، جشنوارهها، فیلمها، موزهها، میراث فرهنگی و گردشگری فرهنگی، و جنبههای مختلف حمایت دولتی از هنر در این کتاب مورد بحث و بررسی است.
از طرفی هم رویکرد غالب به فرهنگ در کشور ما با وجود زیرساختهای قابلتوجهی ازجمله میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، اساساً نگرشی هزینهای است که حیات آن باید با اختصاص یارانه و بودجه بقا پیدا کند و اساساً اقتصادی غیرمولد است و پیشران رشد اقتصادی کشور بشمار نمی رود.
اما از آنجایی که دسترسی به اطلاعات قابلاتکای داخلی در این حوزه برای تحلیل با دشواری هایی روبرو بود، ترجمه اثری شاخص و جهانی در حوزۀ اقتصاد فرهنگ نوشته استاد برجسته اقتصاد برونو فری، گامی ضروری برای دستیابی به نگرشهای نو و دستاوردهای صاحبنظران مؤثر در این رشته و بهمنظور توسعۀ این حوزۀ میانرشتهای بشمار می رود.
درباره پژوهشگاه دانشگاه امام صادق علیه السلام
اتحاد آموزش و پژوهش از دیرباز در نهادهای علمی اسلامی ریشه داشته است و در دوران اخیر نیز با ظهور نسلهای جدید دانشگاهی به خصوص دانشگاههای پژوهشی تجلی یافته است. در این رویکرد دیگر دانشگاه صرفاً نهادی آموزشی نیست بلکه پژوهش و پژوهشگری روح آن محسوب می شود و محتوای پژوهشها به صورت ارگانیک در سرفصلهای آموزشی سریان پیدا میکنند. از آنجایی که نقطه آغاز پژوهش مسئله است جریان علم آموزی با حل مسئله گره می خورد و دانشجو که پیش از این صرفاً مخاطب متون و کلاسهای آموزشی بود اکنون به عنوان مهم ترین سرمایه دانشگاه در ارتباط نزدیک با پژوهشهای مسأله محور قرار میگیرد که این مهم فهم دانشجو از آموزشهای دریافتی را نیز ارتقا داده و به واقعیت نزدیک تر میکند.
نوشته های بیشتر از پژوهشگاه دانشگاه امام صادق علیه السلام
دیدگاهتان را بنویسید