یادداشت تحلیلی؛ احتمال سنجی وقوع جنگ بزرگ در جبهه شمالی فلسطین اشغالی
نویسنده با بررسی چگونگی و چرایی تحقق طوفان الاقصی از سوی حماس به پویایی تغییر موازنه قدرت میان رژیم صهیونیستی و حماس میپردازد.
ضرورت حفظ دستاوردهای حماس از یک سو و جلوگیری از تحقق اهداف رژیم صهیونیستی منجر به گشایش جبهههای دیگر در برابر رژیم صهیونیستی و متحدین غربی آن شد.
نقش حزب الله در گسست تمرکز رژیم صهیونیست یرای به گسترش دامنه منازعه خود علیه حماس بسیار برجسته است و این رژیم را در جبهه شمالی زمینگیر کرده است.
نویسنده عملیات نظامی حزب الله علیه اسرائیل را در قالب جنگ پیشگیرانه ارزیابی میکنند چرا که رژیم صهیونیستی بعد از نابودی حماس تلاش میکند تا هر کدام از ارکان محور مقاومت را تضعیف و نابود کند از جمله دستاوردهای نظامی امنیتی حزب الله مختل سازی سیستمهای جاسوسی رژیم صهیونیستی رهگیری و انهدام پهپادهای هجومی و جاسوسی نابودی پایگاههای نظامی بوده است.
دایره فشار راهبردی گروههای مقاومت علیه رژیم صهیونیستی روز به روز تنگتر شده است و نخبگان سیاسی و نظامی این رژیم راهکار برون رفت از این بحران را گسترش دامنه نزاع با حزب الله میدانند الگوی کنشی رژیم صهیونیستی نشان میدهد که تصمیم حمله به حزب الله اتخاذ شده است و رژیم به دنبال بهترین فرصت برای عملیاتی کردن آن است و آمریکا نیز از حمایتهای خود دریغ نخواهد کرد اما همچنان موانعی برای حمله همه جانبه به لبنان متصور است. قدرت نظامی حزب الله درگیری آمریکا در جبهههای متعدد از جمله اوکراین زمینهساز جنگ منطقهای عدم وجود دستاوردهای بزرگ برای این رژیم ز جمله موانع پیش رو میباشد اما اگر به رویکرد افراطی نخبگان سیاسی رژیم صهیونیستی بنگریم عاقلانه است که این حمله را منتفی ندانیم.
نویسنده: حسن نافعه، استاد دانشگاه قاهره
درباره پژوهشگاه دانشگاه امام صادق علیه السلام
اتحاد آموزش و پژوهش از دیرباز در نهادهای علمی اسلامی ریشه داشته است و در دوران اخیر نیز با ظهور نسلهای جدید دانشگاهی به خصوص دانشگاههای پژوهشی تجلی یافته است. در این رویکرد دیگر دانشگاه صرفاً نهادی آموزشی نیست بلکه پژوهش و پژوهشگری روح آن محسوب می شود و محتوای پژوهشها به صورت ارگانیک در سرفصلهای آموزشی سریان پیدا میکنند. از آنجایی که نقطه آغاز پژوهش مسئله است جریان علم آموزی با حل مسئله گره می خورد و دانشجو که پیش از این صرفاً مخاطب متون و کلاسهای آموزشی بود اکنون به عنوان مهم ترین سرمایه دانشگاه در ارتباط نزدیک با پژوهشهای مسأله محور قرار میگیرد که این مهم فهم دانشجو از آموزشهای دریافتی را نیز ارتقا داده و به واقعیت نزدیک تر میکند.
نوشته های بیشتر از پژوهشگاه دانشگاه امام صادق علیه السلام
دیدگاهتان را بنویسید